Mil­de na­si goreng

Klassiek oosters recept met lekker veel groente en lekker veel smaak.

(110)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Klassiek oosters recept met lekker veel groente en lekker veel smaak. 4 personen
3 110

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breek de eieren in een kommetje. Roer met een vork door de eieren. Verhit de olie in een wok en laat het ei erin glijden. Roer door het ei terwijl je het bakt. Haal de stukjes ei uit de pan en bewaar ze in een schaaltje. Dan schil en rasp je de gember, tot je ongeveer 2 theelepels hebt.
  2. Snijd de paprika in stukjes. Pel de schil van de knoflook en pers de knoflook in een knoflookpers. Snijd de salade-uitjes in kleine stukjes. Snijd de bacon in stukjes. Doe de stukjes bacon in de wok waar je het roerei in hebt gemaakt en bak ze 2 min.
  3. Doe het gemberrasp, de knoflook, de salade-ui en de paprika erbij en roerbak alles 2 min. Doe de gekookte rijst erbij en roerbak verder. Doe het roerei erbij en ook de doperwten. Roerbak dan nog heel even. Giet de sojasaus erbij en roerbak nog 1 min.
video

Hoe breek je een ei?

Allerhande kids - 01:21 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 455 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Milde nasi goreng

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mil­de na­si goreng

1
1
  • 300 g witte rijst
  • 2 eieren
  • 2 el olie

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breek de eieren in een kommetje. Roer met een vork door de eieren. Verhit de olie in een wok en laat het ei erin glijden. Roer door het ei terwijl je het bakt.

2
2
  • 2 cm verse gember

Haal de stukjes ei uit de pan en bewaar ze in een schaaltje. Dan schil en rasp je de gember, tot je ongeveer 2 theelepels hebt.

3
3
  • 1 rode paprika
  • 1 teen knoflook
  • 6 salade-uien

Snijd de paprika in stukjes. Pel de schil van de knoflook en pers de knoflook in een knoflookpers. Snijd de salade-uitjes in kleine stukjes.

4
4
  • 4 plakjes bacon

Snijd de bacon in stukjes. Doe de stukjes bacon in de wok waar je het roerei in hebt gemaakt en bak ze 2 min.

5
5
  • 100 g doperwten

Doe het gemberrasp, de knoflook, de salade-ui en de paprika erbij en roerbak alles 2 min. Doe de gekookte rijst erbij en roerbak verder. Doe het roerei erbij en ook de doperwten. Roerbak dan nog heel even.

6
6
  • 2 el sojasaus

Giet de sojasaus erbij en roerbak nog 1 min.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.