Let­ter­soep

(42)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 42

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe het bouillonblokje in een maatbeker en giet er een halve liter kokend water bij.
  2. Roer net zolang tot het blokje helemaal is opgelost. Pel de ui en snij hem in kleine stukjes.
  3. Snij de stengels bleekselderij en worteltjes in dunne plakjes.
  4. Maak de olijfolie warm in een pan op het vuur en doe de ui, de bleekselderij en de worteltjes erin. Bak ze 5 minuten.
  5. Doe de gezeefde tomaten en de bouillon erbij en wacht tot alles kookt. Zet het vuur laag en laat de soep 5 minuten zachtjes koken.
  6. Kook de lettervermicelli, op de verpakking staat hoe je dat precies doet. Strooi een beetje peper en zout over de soep. Snij de basilicum in reepjes. Strooi de gekookte lettervermicelli en de basilicumreepjes in de soep. Serveer de soepstengels erbij.
video

Hoe moet je snij­den?

Allerhande kids - 02:01 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 235 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 29 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.