Soep met vééééél bal­le­tjes

Je hebt soep met balletjes en soep met véél balletjes. Hoe meer, hoe beter. Toch?

(72)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands voorgerecht Je hebt soep met balletjes en soep met véél balletjes. Hoe meer, hoe beter. Toch? 4 personen
2 72

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Giet het water in een soeppan. Doe er de bouillonblokjes bij en zet de pan op het vuur, net zolang tot het water kookt.
  2. Doe het half-om-half gehakt in een kom. Doe er nootmuskaat, een beetje peper en eventueel een beetje zout bij. Kneed het gehakt met je handen en verdeel in kleine stukjes.
  3. Doe de balletjes in de soep. Doe er de soepgroente bij en laat de soep nog 10 min. op laag vuur staan. Snijd ondertussen de bosuitjes in plakjes en doe ze bij de soep, Roer nog even goed door en schep dan op.

Tip:

Hou je nog wat soep over? Vries het in! Laat de soep eerst koud worden en doe 'm dan in een bakje met een deksel. Op het deksel kun je schrijven wat er in zit. In de vriezer blijft je soep nog wel een paar maanden goed. Eet 'm op als je een keer uit school komt en trek hebt.

video

Hoe moet je bal­le­tjes rol­len?

Allerhande kids - 01:03 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 120 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 1.145 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Soep met vééééél balletjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Soep met vééééél bal­le­tjes

1
1
  • 1 liter water
  • 2 bouillonblokjes

Giet het water in een soeppan. Doe er de bouillonblokjes bij en zet de pan op het vuur, net zolang tot het water kookt.

2
2
  • 150 g half-om-halfgehakt

Doe het half-om-half gehakt in een kom.

3
3
  • 1 mespunt nootmuskaat

Doe er nootmuskaat, een beetje peper en eventueel een beetje zout bij.

4
4

Kneed het gehakt met je handen en verdeel in kleine stukjes.

5
5
  • 250 g soepgroente

Doe de balletjes in de soep. Doe er de soepgroente bij en laat de soep nog 10 min. op laag vuur staan.

6
6
  • 3 bosuitjes

Snijd ondertussen de bosuitjes in plakjes en doe ze bij de soep, Roer nog even goed door en schep dan op.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.