Pinda­s­oep met kom­kom­mer

(219)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
surinaams voorgerecht 4 personen
2 219

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pel de ui en snij 'm heel klein. Schil de aardappelen en snij ze in kleine blokjes.
  2. Snij de tomaat doormidden en haal de pitjes eruit met een lepel. Snij de tomaat in kleine stukjes.
  3. Snij de komkommer in dunne, lange stukjes.
  4. Verhit de olijfolie in een pan. Doe de ui en aardappelblokjes erin en roer 2 minuten. Giet er dan 1 liter water bij en wacht tot het kookt.
  5. Doe de bouillonblokjes erin en zet het vuur lager. Prik na 10 minuten met een vork in de aardappelblokjes. Als ze zacht zijn, doe je de pindakaas erbij.
  6. Roer net zo lang tot alle pindakaas is opgelost. Roer daarna de tomaat erdoor. Strooi er een klein beetje zout en cayennepeper bij. Nu heb je de soep.
  7. Zet een andere pan met 1 liter water op het vuur, net zolang tot het kookt.
  8. Doe de tauge in een zeef. Giet het kokende water erover. Doe de soep in kommen en versier 'm met de stukjes komkommer en de tauge.

Tip:

De soep is lekker met grote stukken Turks brood (dat is van dat grote ronde, platte brood)

video

Hoe moet je snij­den?

Allerhande kids - 02:01 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 355 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 18 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.