Wor­tel­koek­jes

(63)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht 12 stuks
3 63

Ingrediënten

Keukenspullen
  • garde / mixer

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Trek het groen van 1 bos worteltjes en snij een stukje van de boven- en onderkant van de worteltjes. Rasp de worteltjes en doe ze in een grote kom.
  2. Knip de verse bieslook boven de kom in stukjes. Maal de gezouten cashewnoten in een keukenmachine. Doe die ook bij de worteltjes en een beetje peper.
  3. Laat de oven warm worden op 150 graden. Doe 3 eieren en 50 gram bloem in een andere kom.
  4. Mix het met een handmixer of garde glad en doe het bij de wortelmix. Roer alles met een lepel door elkaar.
  5. Maak je handen een beetje nat. Neem een handje wortelmix en kneed allemaal koekjes van ongeveer 6 cm. Door je natte handen plakt het niet.
  6. Verhit 6 eetlepels olijfolie in een koekenpan en leg er zo veel mogelijk koekjes in. Bak de koekjes ongeveer 3 minuten aan de ene en 3 minuten aan de andere kant.
  7. Haal ze uit de pan en leg ze in de oven zodat ze nog even warm blijven. Bak ondertussen de overgebleven koekjes op dezelfde manier.

Tip:

Als je de wortelkoekjes hebt gebakken, kunnen ze nog een beetje slap zijn. Dat geeft niet, want in de oven (als je ze warm houdt) worden ze vanzelf harder. En als ze dan nog steeds slap zijn, laat je ze gewoon nog 5 minuten extra in de oven liggen!

video

Hoe moet ik ras­pen?

Allerhande kids - 01:38 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 155 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.