Re­gen­boog­groen­ten

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 185 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 40 min. wachten
(48)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan bijgerecht 4 personen
3 48

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snij de aubergine in kleine blokjes. Doe hetzelfde met de courgette.
  3. Snij de paprika's doormidden. Trek de steel eraf, en snij het wit met de zaadjes eruit. Daarna snij je de paprika's in stukken.
  4. Doe alles in de ovenschaal. Pel het schilletje van de knoflook en snij de knoflook in superdunne plakjes.
  5. Doe de knoflook ook in de ovenschaal en doe er het zeezout bij en een heel klein beetje chilipeper.
  6. Giet er 4 eetlepels olijfolie bij en hussel alles met een grote lepel door elkaar. Zet de ovenschaal 40 minuten in de oven. En keer de groenten af en toe om.
  7. Op het laatst prik je met een vork in de groenten. Als ze zacht zijn, haal je ze uit de oven. Eet ze lekker met aardappelen.

Tip:

Lekker bij vlees uit de grillpan, bijvoorbeeld hamburgers.

video

Hoe moet je snij­den?

Allerhande kids - 02:01 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 185 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.