Schor­se­ne­ren met ham en ei

Wat ons betreft zijn schorseneren geen vergeten groenten meer. Dit gerecht wil je namelijk wel elke week eten!

(145)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Wat ons betreft zijn schorseneren geen vergeten groenten meer. Dit gerecht wil je namelijk wel elke week eten! 4 personen
3 145

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de azijn in een ruime kom met water. Schil de schorseneren met een dunschiller en halveer. Leg de stelen direct na het schillen in het azijnwater. Neem de schorseneren uit de kom en breng met schoon water en zout aan de kook. Kook ze in 15 min. gaar.
  2. Kook ondertussen de krieltjes in 10-15 min. gaar. Kook de eieren in een steelpan in 8 min. hard.
  3. Roer ondertussen de crème fraîche los. Pers de knoflook. Meng de crème fraîche met de knoflook, mosterd en bieslook. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Laat de eieren onder stromend water schrikken. Pel en halveer ze. Giet de schorseneren en krieltjes af. Verdeel de schorseneren met de ham en eieren over borden. Schep er een lepel bieslookroom bij. Serveer met de krieltjes.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 625 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 79 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 875 mg
  • vezels 7,5 g
Tags
Ook te zien in

Schorseneren met ham en ei

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Schor­se­ne­ren met ham en ei

1
  • 2 el wittewijnazijn
  • 1 kg schorseneren

Doe de azijn in een ruime kom met water. Schil de schorseneren met een dunschiller en halveer. Leg de stelen direct na het schillen in het azijnwater.

2

Neem de schorseneren uit de kom en breng ze met water en zout aan de kook. Kook in 15 min. gaar tot de punt van een mes er makkelijk doorheen glijdt.

3
  • 1 kg pondje kriel
  • 4 eieren

Kook ondertussen de schoongeboende krieltjes in 10-15 min. gaar. Kook de eieren in een steelpan in 8 min. hard.

4
  • 13 g bieslook
  • 125 g crème fraîche

Snijd ondertussen de bieslook fijn en roer de crème fraîche los.

5
  • 1 teen knoflook
  • 2 tl fijne mosterd

Pers de knoflook. Meng de crème fraîche met de knoflook, mosterd en bieslook. Breng op smaak met peper en zout.

6

Laat de eieren onder koud stromend water schrikken. Pel en halveer ze. Giet de schorseneren en krieltjes af.

7
  • 200 g gerookte achterham

Verdeel de schorseneren met de ham en eieren over 4 borden. Schep er een lepel bieslookroom bij. Serveer met de krieltjes. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.