Pi­kan­te oven­scho­tel

De oven kan je veel werk uit handen nemen. Neem deze ovenschotel, daar heb je geen omkijken naar.

(206)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht De oven kan je veel werk uit handen nemen. Neem deze ovenschotel, daar heb je geen omkijken naar. 4 personen
2 206

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij
Keukenspullen
  • hoge glazen schaal (inhoud 2.5 liter)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Oven voorverwarmen op 200 °C. Verhit de olie in een wok en roerbak de varkensreepjes ca. 3 min. Voeg de groentemix toe en roerbak ca. 2 min.
  2. Doperwten toevoegen en nog ca. 2 min. roerbakken. Kerriesaus toevoegen en ca. 3 min. verhitten onder af en toe roeren. Kerrieschotel in ovenschaal scheppen. Aardappelschijfjes dakpansgewijs erop leggen. Bestrooien met amandelen. Room erover schenken.
  3. Schotel in midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin bakken.
video

Roer­bak­ken / wok­ken

Instructievideo - 00:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 695 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 1.065 mg
  • vezels 19 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Receptkaart 2002 week 16-17

Pikante ovenschotel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pi­kan­te oven­scho­tel

1
1

Oven voorverwarmen op 200 °C.

2
2
  • 2 el zonnebloemolie
  • 400 g varkensreepjes
  • 400 g roerbakgroente

Verhit de olie in een wok en roerbak de varkensreepjes ca. 3 min. Voeg de groentemix toe en roerbak ca. 2 min.

Roerbakken / wokken

Instructievideo

00:54 min.

3
3
  • 450 g doperwten
  • 520 g Indiase kerriesaus Korma

Doperwten toevoegen en nog ca. 2 min. roerbakken. Kerriesaus toevoegen en ca. 3 min. verhitten onder af en toe roeren.

4
4
  • 700 g aardappelschijfjes
  • 45 g amandelschaafsel
  • 100 ml koksroom

Kerrieschotel in ovenschaal scheppen. Aardappelschijfjes dakpansgewijs erop leggen. Bestrooien met amandelen. Room erover schenken.

5
5

Schotel in midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin bakken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.