Piz­za Na­po­lit­a­na

Vispizza met tonijn en ansjovis en kruidige rucola: zelfgemaakt het allerlekkerst.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 590 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 25 min. oventijd
(63)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Vispizza met tonijn en ansjovis en kruidige rucola: zelfgemaakt het allerlekkerst. 4 personen
3 63

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakplaat

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Bereid het pizzadeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verdeel het deeg over de bakplaat en bestrijk met de tomatensaus. Laat de tonijn uitlekken. Verdeel de tonijn in stukjes over de pizza. Strooi de kappertjes erover. Laat de ansjovis uitlekken en verdeel over de pizza. Strooi de kaas erover.
  3. Bak de pizza in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar. Verdeel de rucola over de warme pizza. Serveer direct.
video

Piz­za ver­sie­ren

Allerhande kids - 01:05 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 590 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 2.545 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2002 week 14-15

Pizza Napolitana

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Piz­za Na­po­lit­a­na

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 450 g mix voor pizzabodem

Bereid het pizzadeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Pizzadeeg maken

Instructievideo

02:19 min.

3
3
  • 185 g tonijn in water
  • 400 g tomato frito

Verdeel het deeg over de bakplaat en bestrijk met de tomatensaus. Laat de tonijn uitlekken. Verdeel de tonijn in stukjes over de pizza.

4
4
  • 3 el kappertjes
  • 48 g ansjovisfilets
  • 150 g pizzakaas

Strooi de kappertjes erover. Laat de ansjovis uitlekken en verdeel over de pizza. Strooi de kaas erover.

5
5
  • 75 g rucola

Bak de pizza in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar. Verdeel de rucola over de warme pizza. Serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.