Oos­ter­se groen­te­soep

Deze maaltijdsoep is lekker licht én een beetje pittig.

(90)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Deze maaltijdsoep is lekker licht én een beetje pittig. 4 personen
3 90

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de peen en snijd in stukken. Doe in een vergiet. Voeg het uiteinde en groen van de bosuitjes toe. Was het en doe in een pan met het water. Schil de gember en snijd deze in plakjes. Snijd de bosui in ringetjes en de rode peper in de breedte doormidden. Halveer de knoflook. Voeg met de gember en 1 helft van de peper toe aan het water in de pan en breng aan de kook. Laat op laag vuur 45 min. trekken.
  2. Snijd ondertussen de andere helft van de rode peper in ringetjes en de witte kool in zeer dunne reepjes. Maak een theedoek nat, wring uit en leg in het vergiet. Zet deze op een pan. Schenk de bouillon met de groente erdoor en vang de bouillon op in de pan. Breng op smaak met de bouillontabletten en sojasaus. Voeg de kool toe en breng aan de kook. Laat de soep 5 min. koken of tot de kool beetgaar is. Voeg samen met de rode peper en taugé toe.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 100 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 14 g
  • vet 1 g
    waarvan verzadigd 0 g
  • natrium 2.190 mg
  • vezels 6 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Oosterse groentesoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oos­ter­se groen­te­soep

1
  • 300 g winterpeen
  • 3 bosuitjes
  • 1½ liter kraanwater

Schil de peen en snijd in stukken. Doe in een vergiet. Voeg het uiteinde en groen van de bosuitjes toe. Was het en doe in een pan met het water.

2
  • 6 cm verse gember
  • 1 rode peper

Schil de gember en snijd deze in plakjes. Snijd de bosui in ringetjes en de rode peper in de breedte doormidden.

3
  • 1 bol knoflook

Halveer de knoflook. Voeg met de gember en 1 helft van de peper toe aan het water in de pan en breng aan de kook. Laat op laag vuur 45 min. trekken.

4
  • ¼ witte kool

Snijd ondertussen de andere helft van de rode peper in ringetjes en de witte kool in zeer dunne reepjes.

5

Maak een theedoek nat, wring uit en leg in het vergiet. Zet deze op een pan. Schenk de bouillon met de groente erdoor en vang de bouillon op in de pan.

6
  • 3 groentebouillontabletten
  • 3 el Japanse sojasaus

Breng op smaak met de bouillontabletten en sojasaus. Voeg de kool toe en breng aan de kook. Laat de soep 5 min. koken of tot de kool beetgaar is.

Tip: Voeg een groentebouillontablet minder toe voor een minder zoute soep.

7
  • 125 g taugé

Snijd de bosui in ringetjes en voeg samen met de rode peper en taugé toe. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.