Zweed­se brood­sa­la­de

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 310 kcal voedingswaarden
    • 45 min. bereiden
    • 10 min. wachten
(26)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
scandinavisch bijgerecht 4 personen
4 26

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de uienringen met de azijn en wat zout. Snijd het brood in blokjes, meng met de zonnebloemolie en leg op een bakplaat. Zet ca. 25 min. in de oven. Schep af en toe om. Het brood moet goed knapperig worden.
  2. Breng een pan water aan de kook. Voeg de bleekselderij toe en kook 2 min. Giet af en laat afkoelen.
  3. Pel de biet, halveer en snijd de helften in dunne plakjes. Meng de biet met de dille, bleekselderij en uienringen (met de azijn). Voeg het brood toe en besprenkel met de walnootolie. Breng op smaak met peper en zout. Laat de smaken 10 min. intrekken, schep om en serveer.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 310 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 19 g
  • vet 23 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.