Kom­kom­mer­sa­la­de au­gurk en ha­ring

(14)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
scandinavisch bijgerecht 4 personen
3 14

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de winterpeen in 3 min. beetgaar. Giet af en laat in 10 min. afkoelen.
  2. Snijd ondertussen de komkommer in de lengte in kwarten. Verwijder de zaadlijsten met een theelepel en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise).
  3. Serveer de komkommer, augurk, haring en winterpeen in kommetjes op een platte schaal. Meng de crème fraîche met de mierikswortel en breng op smaak met peper en zout. Serveer de saus in een kommetje bij de groenten en vis.
  4. Laat iedereen aan tafel zelf zijn salade samenstellen.
video

Brunoi­se snij­den

Instructievideo - 00:38 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 255 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 20 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.