Smus­hi

(140)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
scandinavisch borrelhapje 4 personen
2 140

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng de ui met de azijn en een mespunt zout. Houd apart. Breng een kleine pan water aan de kook. Snijd ondertussen de aardappelen in blokjes van een 1/2 x een 1/2 cm (brunoise). Voeg eventueel wat zout toe aan het kokende water en kook de aardappelen in 4 min. beetgaar. Giet af en laat ze 5 min. afkoelen.
  2. Meng de yoghurt met de halvanaise, bieslook, aardappel en het ui-azijnmengsel. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Snijd de plakjes roggebrood elk in 4 stukjes. Verdeel de aardappelsalade over de plakjes. Snijd de zalm in 6 gelijke plakjes en leg ze op 6 van de stukjes roggebrood. Garneer de 6 roggebroodjes zonder zalm met tuinkers. Leg de broodjes om en om op een bord.
video

Brunoi­se snij­den

Instructievideo - 00:38 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 135 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 20 g
  • vet 3 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.