Ge­hakt­bal­le­tjes met saus

(50)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
scandinavisch hoofdgerecht 4 personen
3 50

Ingrediënten

Handig als boodschappenlijstje
of om online te bestellen

Bereiden

  1. Meng het gehakt met de ui, het paneermeel, de melk en de helft van de selderij. Kneed alles door elkaar. Voeg peper en zout toe. Draai met natte handen 20 balletjes van het gehakt.
  2. Verhit de boter in een koekenpan. Leg de balletjes erin en zet het vuur laag. Braad de balletjes in 20 min. bruin en gaar. Keer regelmatig.
  3. Breng ondertussen de fond met de room aan de kook. Voeg de sojasaus toe en bind al roerend met de allesbinder. Serveer de balletjes met de saus en bestrooi met de rest van de selderij.
video

Ge­hakt­bal­le­tjes in to­ma­ten­saus ma­ken

Kookles - 04:21 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 470 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 14 g
  • vet 34 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.