Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer, daarom werkt deze site niet optimaal.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.

Ge­hakt­bal­le­tjes met saus

(47)waardeer
Een lekker wereldkeuken recept. Het hoofdgerecht bevat de volgende ingrediënten: vlees, half-om-halfgehakt, ui, paneermeel, melk, selderij, boter, runderfond, kookroom light, Japanse sojasaus en allesbinder Wereldkeuken hoofdgerecht 4 personen 470 kcal
3 47

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie

Bereiden

1. Meng het gehakt met de ui, het paneermeel, de melk en de helft van de selderij. Kneed alles door elkaar. Voeg peper en zout toe. Draai met natte handen 20 balletjes van het gehakt.

2. Verhit de boter in een koekenpan. Leg de balletjes erin en zet het vuur laag. Braad de balletjes in 20 min. bruin en gaar. Keer regelmatig.

3. Breng ondertussen de fond met de room aan de kook. Voeg de sojasaus toe en bind al roerend met de allesbinder. Serveer de balletjes met de saus en bestrooi met de rest van de selderij.

video

Ge­hakt­bal ma­ken

Kookles - 04:21 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • Energie 470 kcal
  • Eiwit 26 g
  • Vet 34 g
  • Koolhydraten 14 g
Tags