In bie­ten­sap ge­ma­ri­neer­de zalm

Geef de zalm een extra feestelijk tintje door ‘m te marineren in bietensap.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 460 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 1 uur wachten
    • 20 min. oventijd
(46)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
scandinavisch hoofdgerecht Geef de zalm een extra feestelijk tintje door ‘m te marineren in bietensap. 4 personen
3 46

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (15 x 15 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Leg de zalm in een schaal waar hij precies in past. Schenk er zo veel bietensap over tot de zalm onder staat. Laat minimaal 1 uur afgedekt in de koelkast marineren.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de ovenschaal in met de zonnebloemolie. Neem de zalm uit het sap en dep droog. Bestrooi met peper en zout en leg in de schaal. Zet de zalm ca. 20 min. in de oven tot de zalm net gaar is. Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Pel ze en snijd zeer fijn.
  3. Snijd de peterselieblaadjes fijn en snipper de ui heel fijn. Meng de peterselie, ui, ei en olijfolie. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg 1 tl rasp en 2 tl sap toe aan het eimengsel.
  4. Serveer de zalm met het eimengsel. Bestrooi eventueel met extra rasp en besprenkel met olijfolie.

bereidingstip:

Je kunt 1 stuk zalm van 600 g gebruiken of 2 filets van 300 g. Hoe langer de zalm in het bietensap ligt, hoe mooier de kleur wordt.

video

Ei ko­ken

Instructievideo - 01:51 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 460 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 190 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

In bietensap gemarineerde zalm

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In bie­ten­sap ge­ma­ri­neer­de zalm

1
  • 600 g zalmfilet
  • 500 ml bietensap

Leg de zalm in een schaal waar hij precies in past. Schenk er zo veel bietensap over tot de zalm onder staat. Laat minimaal 1 uur afgedekt in de koelkast marineren.

2

Verwarm de oven voor op 180 °C.

3
  • 1 el zonnebloemolie

Vet de ovenschaal in met de zonnebloemolie. Neem de zalm uit het sap en dep droog. Bestrooi met peper en zout en leg in de schaal.

4
  • 2 eieren

Zet de zalm ca. 20 min. in de oven tot de zalm net gaar is. Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Pel ze en snijd zeer fijn.

5
  • 10 g platte peterselie
  • 1 kleine rode ui

Snijd de peterselieblaadjes fijn en snipper de ui heel fijn.

6
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 1 citroen

Meng de peterselie, ui, ei en olijfolie. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg 1 tl rasp en 2 tl sap toe aan het eimengsel.

7

Serveer de zalm met het eimengsel. Bestrooi eventueel met extra rasp en besprenkel met olijfolie. Lekker!

bereidingstip:

Je kunt 1 stuk zalm van 600 g gebruiken of 2 filets van 300 g. Hoe langer de zalm in het bietensap ligt, hoe mooier de kleur wordt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.