Ge­smoor­de spits­kool

Het zoete van stroop en het hartige van spek maken van dit bijgerecht iets heel bijzonders.

(97)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
scandinavisch bijgerecht Het zoete van stroop en het hartige van spek maken van dit bijgerecht iets heel bijzonders. 4 personen
3 97

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwijder de harde kern van de kool, snijd de kool in kwarten en daarna in reepjes. Verhit de boter en voeg de kool, het water en de stroop toe. Laat op laag vuur in 30 min. gaar worden. Neem de deksel van de pan en bak op hoog vuur 10 min. tot het vocht is verdampt. Bak ondertussen in een koekenpan zonder olie of boter de spekreepjes in 6 min. knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier en schep door de kool.

video

Kool snij­den

Instructievideo - 01:26 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 240 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 20 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 465 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Gesmoorde spitskool

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­smoor­de spits­kool

1
1
  • 1 spitskool
  • 10 g boter
  • 50 ml water
  • 50 g schenkstroop

Verwijder de harde kern van de kool, snijd de kool in kwarten en daarna in reepjes. Verhit de boter en voeg de kool, het water en de stroop toe.

2
2

Laat op laag vuur in 30 min. gaar worden. Neem de deksel van de pan en bak op hoog vuur 10 min. tot het vocht is verdampt.

3
3
  • 125 g magere spekreepjes

Bak ondertussen in een koekenpan zonder olie of boter de spekreepjes in 6 min. knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier en schep door de kool.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.