Aard­ap­pel-wor­tel­stoof

Met heerlijk zachte kabeljauwfilet, koriander en peterselie.

(159)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Met heerlijk zachte kabeljauwfilet, koriander en peterselie. 4 personen
3 159

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd in 4 gelijke stukken. Schil de peen en snijd in stukjes van 2 cm. Snijd de knoflook fijn en snipper de ui. Snijd de abrikozen in stukjes. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 1 min.
  2. Voeg de knoflook toe en bak 3 min. Voeg de aardappelen, peen, abrikozen, het bouillontablet en water toe. Breng aan de kook, schep om en laat op laag vuur met de deksel op de pan 30 min. stoven.
  3. Snijd de bevroren kabeljauw in stukken. Schep de stoof na 15 min. om en leg de kabeljauw ertussen. Snijd de blaadjes van de koriander en peterselie grof. Neem de pan van het vuur en bestrooi met de kruiden.

variatietip:

Gebruik de rest van de peterselie door een cousoussalade. Zie recept elders op ah.nl/allerhande.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 305 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 3 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 595 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Aardappel-wortelstoof

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aard­ap­pel-wor­tel­stoof

1
  • 500 g iets kruimige aardappelen
  • 500 g winterpeen

Schil de aardappelen en snijd in 4 gelijke stukken. Schil de peen en snijd in stukjes van 2 cm.

2
  • 1 teen knoflook
  • 1 rode ui
  • 100 g gedroogde abrikozen

Snijd de knoflook fijn en snipper de ui. Snijd de abrikozen in stukjes.

3
  • 1 el olijfolie

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 1 min. Voeg de knoflook toe en bak 3 min.

4
  • 1 groentebouillontablet
  • 500 ml kraanwater

Voeg de aardappelen, peen, abrikozen, het bouillontablet en water toe. Breng aan de kook, schep om en laat op laag vuur met de deksel op de pan 30 min. stoven.

5
  • 375 g kabeljauwfilet

Snijd de bevroren kabeljauw in stukken. Schep de stoof na 15 min. om en leg de kabeljauw ertussen.

6
  • 15 g koriander
  • 10 g platte peterselie

Snijd de blaadjes van de koriander en peterselie grof. Neem de pan van het vuur en bestrooi met de kruiden. Bon appétit!

Tip: Gebruik de rest van de peterselie door een cousoussalade.

variatietip:

Gebruik de rest van de peterselie door een cousoussalade. Zie recept elders op ah.nl/allerhande.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.