Ru­co­la-ba­si­li­cum­stamp­pot met to­ma­ten

Een aanwinst voor je stamppotrepertoire, deze variant met rucola, courgette en pijnboompitten.

(690)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Een aanwinst voor je stamppotrepertoire, deze variant met rucola, courgette en pijnboompitten. 4 personen
3 690

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij
Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Snijd ondertussen de courgette in de lengte in vieren. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes. Verhit de olie in een wok, roerbak de courgette 3 min. Breng op smaak met peper en zout. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter 2 min. Laat afkoelen op een bord.
  2. Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper. Halveer de cherrytomaten. Snijd het basilicum in reepjes. Verwarm melk in een steelpan en voeg samen met de courgette, rucola en tomaten aan de aardappelen toe. Warm nog 3 min. door. Meng het basilicum en de kaas erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Bestrooi met de pijnboompitten. Lekker!
video

Aard­ap­pe­len schil­len

Instructievideo - 01:08 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 390 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 48 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 160 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Rucola-basilicumstamppot met tomaten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ru­co­la-ba­si­li­cum­stamp­pot met to­ma­ten

1
  • 1 kg iets kruimige aardappelen
  • 1 courgette

Schil de aardappelen en kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Snijd ondertussen de courgette in de lengte in vieren.

2
  • 1 el olijfolie

Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes. Verhit de olie in een wok, roerbak de courgette 3 min. Breng op smaak met peper en zout.

3
  • 50 g pijnboompitten

Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter 2 min. Laat afkoelen op een bord.

4
  • 250 g cherrytomaten
  • 15 g basilicum

Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper. Halveer de cherrytomaten. Snijd het basilicum in reepjes.

5
  • 150 ml magere melk
  • 150 g rucola

Verwarm melk in een steelpan en voeg samen met de courgette, rucola en tomaten aan de aardappelen toe. Warm nog 3 min. door.

6
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas

Meng het basilicum en de kaas erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Bestrooi met de pijnboompitten. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.