Thai­se vis­sa­té met rijst

Avondje Thais? Dit gerecht staat binnen een half uur op tafel.

(64)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
thais hoofdgerecht Avondje Thais? Dit gerecht staat binnen een half uur op tafel. 4 personen
3 64

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 8 satéprikkers

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de licht ontdooide koolvis in blokjes en rijg aan de satéprikkers. Bestrooi met peper.
  2. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en kook ze in 6-8 min. beetgaar. Voeg na 5 min. de mais toe. Verwarm ondertussen de kokosmelk, boemboe en pindakaas 4-5 min. in een steelpan. Roer af en toe totdat een gladde satésaus ontstaat.
  3. Verhit de olie in een koekenpan. Bak de visspiesen in 4 min. gaar. Keer halverwege. Giet de sperziebonen en mais af en schep om met peper. Giet de rijst af en schep op borden. Leg de vissaté erbij en schep de Thaise satésaus erover. Serveer met de sperziebonen en mais. Bon appétit!

kookstaptip:

Houd je van pittig? Voeg dan 1 tl boemboe extra toe aan de satésaus.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 640 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 71 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 250 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Thaise vissaté met rijst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Thai­se vis­sa­té met rijst

1
  • 300 g zilvervliesrijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
  • 375 g koolvisfilets

Snijd de licht ontdooide koolvis in blokjes en rijg aan de satéprikkers. Bestrooi met peper.

3
  • 198 g mais
  • 500 g sperziebonen

Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en kook ze in 6-8 min. beetgaar. Voeg na 5 min. de mais toe.

4
  • 1 el boemboe rode curry
  • 2 el pindakaas light
  • 200 ml kokosmelk

Verwarm ondertussen de kokosmelk, boemboe en pindakaas 4-5 min. in een steelpan. Roer af en toe totdat een gladde satésaus ontstaat.

Tip: Houd je van pittig? Voeg dan 1 tl boemboe extra toe aan de satésaus.

5
  • 2 el zonnebloemolie

Verhit de olie in een koekenpan. Bak de visspiesen in 4 min. gaar. Keer halverwege.

6

Giet de sperziebonen en mais af en schep om met peper. Giet de rijst af en schep op borden.

7

Leg de vissaté erbij en schep de Thaise satésaus erover. Serveer met de sperziebonen en mais. Bon appétit!

kookstaptip:

Houd je van pittig? Voeg dan 1 tl boemboe extra toe aan de satésaus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.