Wa­ter­kers­ri­sot­to met rood­baars­fi­let

(22)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 2 personen
3 22

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Ui pellen en snipperen. In pan met dikke bodem 1 el olie en 1 el boter verhitten. Ui ca. 2 minuten zachtjes fruiten. Rijst erdoor scheppen en bakken tot korrels glanzen. Wijn toevoegen en laten verdampen. Bouillontablet erboven verkruimelen en 2 dl water toevoegen. Risotto in open pan ca. 10 minuten zachtjes koken, regelmatig roeren. Scheut voor scheut nog 2 dl water toevoegen en risotto in nog ca. 10 minuten zachtjes gaar koken. Grillpan goed heet laten worden. Uit waterkers grove takjes verwijderen, waterkers fijn hakken. Waterkers, kaas, rest van boter en peper naar smaak door risotto scheppen. Van vuur af ca. 5 minuten afgedekt laten staan. Intussen roodbaarsfilets bestrijken met rest van olie en in grillpan in ca. 5 minuten goudbruin en net gaar roosteren, halverwege keren.
  2. Waterkersrisotto in twee (warme) diepe borden scheppen. Roodbaarsfilet erop leggen. Zout en peper naar smaak toevoegen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 745 kcal
  • eiwit 45 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 31 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.