Roer­ge­bak­ken as­per­ges met ha­ri­cots verts

(18)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
4 18

Ingrediënten

Keukenspullen
  • vijzel
  • wok

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Met dunschiller asperges schillen van vlak onder kopje naar beneden. Houtachtige uiteinden eraf snijden. Asperges in lengte halveren en in stukken van ca. 4 cm snijden. Puntjes van haricots verts snijden en halveren. Knoflook pellen, gember schillen, peper en serehstengel schoonmaken en alles grof hakken. In vijzel (of keukenmachine) tot puree mengen. In wok olie verhitten en kruidenpuree ca. 1 minuut zachtjes fruiten tot deze gaat geuren. Asperges en haricots verts erdoor scheppen en 2-3 minuten roerbakken. 3/4 dl water en sojasaus erdoor scheppen en groenten in nog ca. 4 minuten op matig hoog vuur gaar laten worden. Vocht laten verdampen. Korianderblaadjes van takjes plukken en over asperges strooien. Serveren met geroosterde biefstuk of tilapiafilet en pandanrijst.

Tip:

In plaats van verse kruiden kunnen ook 2 à 3 theelepels Thaise rode currypasta worden gebruikt.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 80 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 5 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.