Cous­cous­sa­la­de

(633)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht 2 personen
3 633

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng het water aan de kook en schenk over de couscous in een ruime kom. Pers ⅓ van de citroenen uit. Voeg de olie, het citroensap en eventueel zout toe. Laat de couscous 5 min. wellen.
  2. Kook ondertussen in een pan met weinig water de doperwten met wat zout in ca. 5 min. gaar, spoel af met koud water in een vergiet en laat uitlekken. Roer de couscous los met een vork. Laat de couscous afkoelen, schep regelmatig om. Snijd de paprika in kleine stukjes. Boen de rest van de citroen schoon en snijd in partjes. Snijd de munt fijn.
  3. Snijd de bosuitjes in ringen. Roer de erwten, bosui, paprika, munt en kaasblokjes door de couscous. Bewaar wat paprika, munt en kaasblokjes voor de garnering van de salade. Breng op smaak met peper en eventueel zout en citroensap. Garneer met de citroenpartjes, paprika, kaasblokjes en munt.

serveertip:

Serveer deze couscoussalade eens in bootjes van ijsbergsla of garneer de salade met olijven. Ook heerlijk als buffetgerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 760 kcal
  • eiwit 41 g
  • koolhydraten 81 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Couscoussalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cous­cous­sa­la­de

1
1
  • 300 ml kraanwater
  • 200 g couscous

Breng het water aan de kook en schenk over de couscous in een ruime kom.

2
2
  • ½ citroen
  • 3 el olijfolie

Pers de citroen uit. Voeg de olie, het citroensap en eventueel zout toe. Laat de couscous 5 min. wellen.

3
3
  • 300 g doperwten

Kook ondertussen in een pan met weinig water de doperwten met wat zout in ca. 5 min. gaar, spoel af met koud water in een vergiet en laat uitlekken.

4
4

Roer de couscous los met een vork. Laat de couscous afkoelen, schep regelmatig om.

5
5
  • 1 paprika
  • 1 citroen
  • 8 g verse munt

Snijd de paprika in kleine stukjes. Boen de citroen schoon en snijd in partjes. Snijd de munt fijn.

6
6
  • 3 bosuitjes
  • 200 g witte kaasblokjes

Snijd de bosuitjes in ringen. Roer de erwten, bosui, paprika, munt en kaasblokjes door de couscous.

7
7

Bewaar wat paprika, munt en kaasblokjes voor de garnering van de salade.

8
8

Breng op smaak met peper en eventueel zout en citroensap. Garneer met de citroenpartjes, paprika, kaasblokjes en munt.

serveertip:

Serveer deze couscoussalade eens in bootjes van ijsbergsla of garneer de salade met olijven. Ook heerlijk als buffetgerecht.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.