As­per­ge­soep

Asperges zijn er niet lang, maar áls ze er zijn, willen we ze eten. Aspergesoep is dan ook dé soep van het voorjaar.

(260)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht Asperges zijn er niet lang, maar áls ze er zijn, willen we ze eten. Aspergesoep is dan ook dé soep van het voorjaar. 4 personen
2 260

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • blender

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pel en snipper de sjalot. Schil met een dunschiller de asperges van vlak onder het kopje naar beneden en snijd de houtachtige uiteinden eraf. Snijd de asperges tot aan de kopjes in stukjes van 1 cm. Smelt in een pan de boter fruit de sjalotjes zachtjes. Bak de aspergestukjes ca 2 min. mee. Schenk de vermout erover verwarm tot het vocht verdampt. Verkruimel de bouillontabletten en voeg het water toe.
  2. Kook de aspergestukjes in ca. 10 min. zachtjes gaar. Kook in een steelpan met ruim kokend water en zout de aspergekopjes en de aspergetips in ca. 5 min. beetgaar. Spoel de aspergekopjes en aspergetips in een zeef af onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken. Doe de aspergestukjes met bouillon in de blender. Voeg de slagroom toe en pureer alles op de hoogste snelheid in 1-2 min tot een gladde, schuimige soep.
  3. Doe de soep terug in de pan en verwarm de soep opnieuw. Breng op smaak met wat peper en eventueel zout. Schep de soep in vier diepe borden en maak van de groene aspergetips en aspergepunten in het midden een bergje.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 175 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 1.095 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Aspergesoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

As­per­ge­soep

1
1
  • 1 sjalot
  • 500 g witte asperges

Pel en snipper de sjalot. Schil met een dunschiller de asperges van vlak onder het kopje naar beneden en snijd de houtachtige uiteinden eraf.

2
2
  • 1 el boter

Snijd de asperges tot aan de kopjes in stukjes van 1 cm. Smelt in een pan de boter fruit de sjalotjes zachtjes.

3
3
  • ½ dl witte vermout
  • 6 dl water
  • 2 kippenbouillontabletten

Bak de aspergestukjes ca 2 min. mee. Schenk de vermout erover verwarm tot het vocht verdampt. Verkruimel de bouillontabletten en voeg het water toe.

4
4

Kook de aspergestukjes in ca. 10 min. zachtjes gaar.

5
5

Kook in een steelpan met ruim kokend water en zout de aspergekopjes en de aspergetips in ca. 5 min. beetgaar.

6
6

Spoel de aspergekopjes en aspergetips in een zeef af onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken.

7
7

Doe de aspergestukjes met bouillon in de blender. Voeg de slagroom toe en pureer alles op de hoogste snelheid in 1-2 min tot een gladde, schuimige soep.

8
8

Doe de soep terug in de pan en verwarm de soep opnieuw. Breng op smaak met wat peper en eventueel zout.

9
9

Schep de soep in vier diepe borden en maak van de groene aspergetips en aspergepunten in het midden een bergje.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.