Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer, daarom werkt deze site niet optimaal.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.

Pan­na cot­ta met aard­bei

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 495 kcal voedingswaarden
    • 20 min bereiden
    • 135 min wachten
(139)waardeer
Een lekker italiaans recept. Het nagerecht bevat de volgende ingrediënten: witte gelatine, slagroom, kristalsuiker, vanillesuiker, aardbeien en poedersuiker Italiaans nagerecht 4 personen 495 kcal
3 139

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie
Keukenspullen
  • kopjes, glaasjes of timbaaltjes à 1 1/2 dl

Bereiden

Voorbereiden

Gelatine ca. 5 minuten weken in ruim koud water. Intussen in pan slagroom aan de kook brengen. Suiker en vanillesuiker al roerende in slagroom oplossen. Gelatine uitknijpen en van vuur af al roerende in hete room oplossen. Tot kamertemperatuur laten afkoelen. Vormpjes dun invetten met olie. Panna cotta (= gekookte room) erin schenken en minstens 2 uur in koelkast laten opstijven. Aardbeien wassen en kroontjes verwijderen. 4 aardbeien achterhouden en rest van aardbeien in lage kom grof prakken. Poedersuiker erdoor roeren.

Bereiden

Op elk vormpje bordje leggen, even schudden, samen keren en panna cotta op bordjes laten glijden. Aardbeienpuree eromheen scheppen. Hele aardbeien in plakjes snijden en hiermee panna cotta garneren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • Energie 495 kcal
  • Eiwit 5 g
  • Vet 44 g
  • Koolhydraten 20 g
Tags