Pan­na cot­ta met aard­bei

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 495 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 2 u. 15 min. wachten
(145)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans nagerecht 4 personen
3 145

Ingrediënten

Handig als boodschappenlijstje
of om online te bestellen
Keukenspullen
  • kopjes, glaasjes of timbaaltjes à 1 1/2 dl

Bereiden

  1. Gelatine ca. 5 minuten weken in ruim koud water. Intussen in pan slagroom aan de kook brengen. Suiker en vanillesuiker al roerende in slagroom oplossen. Gelatine uitknijpen en van vuur af al roerende in hete room oplossen. Tot kamertemperatuur laten afkoelen. Vormpjes dun invetten met olie. Panna cotta (= gekookte room) erin schenken en minstens 2 uur in koelkast laten opstijven. Aardbeien wassen en kroontjes verwijderen. 4 aardbeien achterhouden en rest van aardbeien in lage kom grof prakken. Poedersuiker erdoor roeren.
  2. Op elk vormpje bordje leggen, even schudden, samen keren en panna cotta op bordjes laten glijden. Aardbeienpuree eromheen scheppen. Hele aardbeien in plakjes snijden en hiermee panna cotta garneren.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 495 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 20 g
  • vet 44 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.