Pan­na cot­ta met aard­bei

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 495 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 2 u. 15 min. wachten
(145)waardeer
italiaans nagerecht 4 personen
3 145

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie
Keukenspullen
  • kopjes, glaasjes of timbaaltjes à 1 1/2 dl

Bereiden

  1. Gelatine ca. 5 minuten weken in ruim koud water. Intussen in pan slagroom aan de kook brengen. Suiker en vanillesuiker al roerende in slagroom oplossen. Gelatine uitknijpen en van vuur af al roerende in hete room oplossen. Tot kamertemperatuur laten afkoelen. Vormpjes dun invetten met olie. Panna cotta (= gekookte room) erin schenken en minstens 2 uur in koelkast laten opstijven. Aardbeien wassen en kroontjes verwijderen. 4 aardbeien achterhouden en rest van aardbeien in lage kom grof prakken. Poedersuiker erdoor roeren.
  2. Op elk vormpje bordje leggen, even schudden, samen keren en panna cotta op bordjes laten glijden. Aardbeienpuree eromheen scheppen. Hele aardbeien in plakjes snijden en hiermee panna cotta garneren.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 495 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 20 g
  • vet 44 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer die wij niet ondersteunen, daarom werkt deze site niet optimaal. We raden je aan een andere browser(versie) te gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.