Ge­gril­de schol­fi­let met wor­tel

(16)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
2 16

Ingrediënten

Keukenspullen
  • wok

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Grill voorverwarmen op hoogste stand. Wortels schoonmaken en schuin in lange, dunne plakken van ca. 1/2 cm dik snijden. Knoflook pellen en in dunne plakjes snijden. In wok 3 eetlepels olie verhitten. Knoflook en wortels ca. 2 minuten op matig hoog vuur roerbakken, niet laten kleuren. 2 eetlepels water toevoegen en wortels in ca. 5 minuten zachtjes gaar smoren. Intussen mosterd mengen met rest van olie. Scholfilets in lengte halveren, bestrooien met zout en peper en aan beide kanten bestrijken met mosterd-oliemengsel. Scholfilets op bakplaat leggen en in ca. 4 minuten onder hete grill gaar roosteren, halverwege keren. Wortels op vier borden scheppen en schol ernaast leggen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 240 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 15 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.