Plat­te fruit­koek

  • nagerecht
  • 6 personen
  • 410 kcal voedingswaarden
    • 40 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(41)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 6 personen
4 41

Ingrediënten

Keukenspullen
  • zeef
  • deegroller
  • plastic zak
  • keukenkwastje
  • springvorm doorsnede ca. 20 cm

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Smelt de boter in een pan. Doe de koeken in de grote plastic zak. Rol er met de deegroller overheen zodat ze verkruimelen. Schep de kruimels door de boter. Verdeel het koek/botermengsel over de bodem van de springvorm en druk het met de bolle kant van een lepel aan. Zet de vorm ongeveer 15 minuten in de vriezer, zodat de bodem wat harder wordt.
  2. Roer intussen de basterdsuiker goed door de roomkaas. Was de druiven en frambozen en laat ze uitlekken in een zeef. Schil de kiwi's en snij ze in plakjes. Halveer de druiven. Schil de peer, snij hem in vieren, verwijder het klokhuis en snij de parten in plakjes.
  3. Schep de roomkaas op de kruimellaag en strijk hem voorzichtig glad. Verdeel het fruit over de roomkaas.
  4. Verwarm de jam in een klein steelpannetje tot hij een beetje dun is geworden en smeer met het kwastje de vruchten ermee in. Laat de taart ongeveer 1 uur in de koelkast stevig worden.
  5. Maak de springvorm los en haal de rand eraf. Snij de taart in 6 punten.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 410 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 32 g
  • vet 28 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Toffe Toetjes

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.