Fram­bo­zen­droom

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 350 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(42)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 4 personen
3 42

Ingrediënten

Keukenspullen
  • plasticfolie
  • puddingvormpjes, inhoud ca. 2 dl

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de puddingpoeder in een kom. Klop met een garde de slagroom erdoor.
  2. Breng de melk aan de kook. Haal de pan van het vuur en roer het slagroommengsel erdoor. Breng de melk opnieuw aan de kook. Blijf goed roeren, terwijl de pudding op een zacht vuur nog 2 minuten kookt. Spoel de puddingvormpjes om met koud water en schenk de pudding erin. Dek de puddinkjes af met plasticfolie. Laat ze in ongeveer 1 uur afkoelen en zet ze daarna nog 1 uur in de koelkast om stijf te worden.
  3. Giet het sap van de frambozen af. Kook in een steelpan de frambozen, de suiker en het citroensap ongeveer 2 minuten. Doe het frambozenmengsel in een zeef en druk het erdoor met de bolle kant van een lepel. Vang de saus op in een bakje.
  4. Snij de puddinkjes los van het vormpje. Zet een bordje op elk vormpje en draai de vormpjes om. Schep de saus naast en over de puddinkjes. Spuit wat slagroom op de puddinkjes en strooi daarop de nogatine.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 350 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 47 g
  • vet 16 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Toffe Toetjes

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.