Yo­gimous­se

  • nagerecht
  • 6 personen
  • 190 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 1 u. 30 min. wachten
(20)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 6 personen
4 20

Ingrediënten

Keukenspullen
  • plasticfolie
  • cakevorm, inhoud ca. 1 1 /2 liter

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Leg de gelatineblaadjes een voor een in een bakje met koud water. Laat ze in ongeveer vijf minuten zacht worden. Was de aardbeien voorzichtig en haal de kroontjes eraf. Snij de helft van de aardbeien in plakjes. Prak de rest met een vork fijn.
  2. Breng 3 eetlepels water in een pannetje aan de kook. Neem de pan van het vuur. Knijp de gelatineblaadjes uit en roer ze door het hete water totdat je niks meer ziet. Roer de jam erdoor. Doe de yoghurt in een kom en roer het jam-gelatinemengsel en de geprakte aardbeien erdoor.
  3. Doe de slagroom in een kom en klop deze met de mixer stijf. Schep het yoghurtmengsel erdoor. Nu is het een mousse. Spoel de cakevorm om met koud water. Schenk de mousse in de vorm. Dek de vorm af met plasticfolie en laat de mousse in de koelkast in ongeveer 1 1/2 uur opstijven.
  4. Doe de stop in de gootsteen en laat er een laagje heet water in lopen. Dompel de onderkant van de cakevorm even in het hete water (zo worden de randjes van de mousse zacht en komt ze makkelijker uit de vorm). Zet een groot bord of platte schaal op de vorm. Keer deze met het bord erop om. Schud tot de mousse uit de vorm komt. Versier de mousse met de plakjes aardbei.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 190 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 10 g
Ook te zien in
Kookboek: Toffe Toetjes

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.