Taart­feest

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 920 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 4 uur wachten
(50)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 4 personen
4 50

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • springvorm, doorsnede 18 cm

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Leg de springvorm op het bakpapier en teken met een potlood de vorm af. Knip de cirkel uit en leg die in het bakblik. Knip nu een strook van 8 bij 55 cm uit. Leg de strook tegen de zijkant van de rand. Je kunt het papier eventueel vastplakken met een druppeltje vloeibare boter of margarine. Het papier steekt aan de bovenkant iets uit.
  2. Leg de koekjes op een bord. Breek ze in stukjes. Klop de slagroom met de suiker en vanillesuiker stijf.
  3. Verdeel 1/3 deel van de koekjes over de bodem van de springvorm. Schep daarna 1/3 van de slagroom in de springvorm op de koekjes. Strijk de slagroom met een spatel glad. Leg hierop weer 1/3 van de koekjes, daarna weer 1/3 van de slagroom, weer 1/3 van de koekjes en als laatste weer 1/3 van de slagroom. Zet de taart 4 uur in de vriezer.
  4. Haal de taart uit de diepvries. Maak de zijkanten van de springvorm los en haal voorzichtig het bakpapier van de zijkanten af. Versier de ijstaart met mandarijntjes, smarties en kaarsjes.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 920 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 80 g
  • vet 70 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Toffe Toetjes

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.