Roer­ge­bak­ken Chi­ne­se kool met pit­ti­ge tofu

(37)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 37

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • wok

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Maak de kool schoon en snijd in grove repen. Snijd de ui in ringen. Was de peper, verwijder de zaadjes en snijd in dunne ringen. Verhit de olie in een wok en bak de tofu in 4 minuten bruin.
  2. Schep de tofu met een schuimspaan uit de wok en houd warm. Fruit de ui en peper 1 minuut. Voeg de kool toe en schep regelmatig om. Voeg de kokosmelk toe en kook 2 minuten op laag vuur. Schep de tofu erdoor en breng op smaak met zout en peper. Serveer met basmatirijst en kroepoek.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 750 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 78 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2002 week 08-09

Roergebakken Chinese kool met pittige tofu

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Roer­ge­bak­ken Chi­ne­se kool met pit­ti­ge tofu

1
1
  • 300 g basmatirijst
  • 600 g Chinese kolen
  • 2 rode uien

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Maak de kool schoon en snijd in grove repen. Snijd de ui in ringen.

2
2
  • 1 rode peper
  • 3 el zonnebloemolie
  • 400 g roerbaktofu

Was de peper, verwijder de zaadjes en snijd in dunne ringen. Verhit de olie in een wok en bak de tofu in 4 minuten bruin.

3
3

Schep de tofu met een schuimspaan uit de wok en houd warm. Fruit de ui en peper 1 minuut. Voeg de kool toe en schep regelmatig om.

4
4
  • 200 g kokosmelk
  • 60 g cassave kroepoek

Voeg de kokosmelk toe en kook 2 minuten op laag vuur. Schep de tofu erdoor en breng op smaak met zout en peper. Serveer met basmatirijst en kroepoek.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.