Mexi­caan­se loem­pia's

(68)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans borrelhapje 10 stuks
3 68

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • keukenkwastje

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC of gasovenstand 4. Strooi wat bloem op het aanrecht. Laat de plakjes bladerdeeg op het aanrecht ontdooien (dat duurt ongeveer 10 minuten). Klop in een kommetje het ei met een vork los met 1 eetlepel water.
  2. Snij de salami in kleine blokjes en doe die in een kom. Was de komkommer, verwijder het zaad en snij de komkommer in kleine blokjes. Doe de komkommer bij de salami. Knip de peterselie erboven. Schep de tomatensaus erdoor. Op elk plakje deeg schep je 1 eetlepel groen-gespikkelde vulling.
  3. Smeer op de rand van zo'n plakje wat losgeklopt ei. Vouw de plakjes dubbel. Druk met de tanden van een vork de randen goed dicht (zo krijg je mooie kartelrandjes). Over de bovenkant een beetje ei... de loempia's zijn klaar voor de oven.
  4. Bakpapier op de bakplaat, loempia's erop en bakken maar. Midden in de oven zijn ze na 20 minuten mooi goudbruin.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 240 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 32 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Bakken, dat doe je zelf!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.