Rio cho­co

Heerlijk, deze ijstaart die je maakt van twee soorten kant-en-klaar ijs, marmercake, banaan en... chocolade!

  • nagerecht
  • 8 personen
  • 320 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 4 uur wachten
(66)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Heerlijk, deze ijstaart die je maakt van twee soorten kant-en-klaar ijs, marmercake, banaan en... chocolade! 8 personen
4 66

Ingrediënten

Keukenspullen
  • cakevorm (1.5 liter)
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Haal het ijs uit de diepvries en laat het in de koelkast in ongeveer 30 min. een beetje zachter worden. Zet de cakevorm op het bakpapier en teken de vorm af. Knip het stuk papier uit en leg het op de bodem. Knip nog twee lange stroken van 35 x 15 cm. Bekleed er de opstaande randen van de vorm mee.
  2. Snijd de bananen in plakjes en verdeel ze in gelijke porties. Verdeel 1 portie van de bananenplakjes over de bodem van de vorm. Schep het banaan-caramelijs erop en strijk het glad. Leg de volgende portie banaan op het ijs. Dek dit af met de helft van de plakken cake. Druk het geheel goed aan. Schep het stracciatella-ijs op de cake en strijk dit glad. Leg de laatste portie banaan erop en dek dit af met de rest van de cake. Druk goed aan.
  3. Zet de vorm in de diepvries en laat het geheel in minstens 4 uur bevriezen. Neem de ijstaart uit de diepvries. Keer de taart om op een grote schaal en haal het bakpapier weg. Strooi de vlokken over de taart en snijd hem in plakken.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 320 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 140 mg
  • vezels 2 g
Ook te zien in
Kookboek: Toffe Toetjes

Rio choco

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rio cho­co

1
1
  • 500 ml stracciatella-ijs
  • 500 ml slagroomijs banaan-caramel

Haal het ijs uit de diepvries en laat het in de koelkast in ongeveer 30 min. een beetje zachter worden.

2
2

Zet de cakevorm op het bakpapier en teken de vorm af. Knip het stuk papier uit en leg het op de bodem.

3
3

Knip nog twee lange stroken van 35 x 15 cm. Bekleed er de opstaande randen van de vorm mee.

4
4
  • 2 bananen

Snijd de bananen in plakjes en verdeel ze in gelijke porties.

5
5

Verdeel 1 portie van de bananenplakjes over de bodem van de vorm. Schep het banaan-caramel ijs erop en strijk het glad.

6
6
  • 4 plakken marmercake

Leg de volgende portie banaan op het ijs. Dek dit af met de plakken cake. Druk het geheel goed aan.

7
7
  • 4 plakken marmercake

Schep het stracciatella-ijs op de cake en strijk dit glad. Leg de laatste portie banaan erop en dek dit af met de cake. Druk goed aan.

8
8

Zet de vorm in de diepvries en laat het geheel in minstens 4 uur bevriezen.

9
9

Neem de ijstaart uit de diepvries. Keer de taart om op een grote schaal en haal het bakpapier weg.

10
10
  • 5 el pure chocoladevlokken

Strooi de vlokken over de taart en snijd de taart in plakken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.