Ita­li­aan­se gor­gon­zo­la­taart

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 730 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(73)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 73

Ingrediënten

Keukenspullen
  • lage taartvorm doorsnede ca. 27 cm

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Taartvorm invetten. Tomaten in reepjes snijden. Olijven in plakjes snijden. Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden. Boter smelten. In kom 150 g gorgonzola met vork prakken en mengen met boter. Eieren één voor één toevoegen en er doorheen kloppen. Bakmeel toevoegen en door boter-eimengsel scheppen. Tomaten, olijven, bosuit en ham door beslag scheppen. Beslag in taartvorm gieten en gladstrijken. Rest van gorgonzola in plakjes snijden en op beslag leggen. Taart in midden van de oven ca. 30 minuten bakken. Lekker met groene salade.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 730 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 41 g
  • vet 47 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2002 week 10-11

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.