Snoe­zel­koe­kies

(41)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
borrelhapje 15 stuks
3 41

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 ºC of gasovenstand 3. Leg het stuk bakpapier van ca. 40 cm alvast klaar op de bakplaat. Hak de chocolade in kleine stukjes.
  2. Deeg maken is zo gebeurd... Bakmeel, boter en 4 eetlepels kokos doe je in een kom. Zeef de basterdsuiker erboven. En dan: niet met mes en vork, maar met twéé messen snij je de boter in kleine stukjes zo klein als doperwtjes. Roer de melk erdoor en kneed nu het deeg tot een stevige bal. Kneed ook nog even vlug, vlug (anders smelten ze) de stukjes chocolade erdoor.
  3. Maak 15 kleine deegballetjes. Strooi de rest van de kokos op een bord of een plank en rol de deegballetjes erdoorheen. Druk ze plat op de bakplaat. Laat tussen de koekjes flink wat ruimte (ze groeien tijdens het bakken!).
  4. Bak de koekjes in het midden van de oven lekker bruin, in 20 minuten. Haal ze met een pannenkoekmes of kaasschaaf van de bakplaat. Afkoelen op een rooster en: jij kunt uitdelen (wel eerst zélf proeven natuurlijk).
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 125 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 15 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Bakken, dat doe je zelf!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.