Kaas-ha­ver­mout­pan­nen­koek­jes

(40)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 40

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In kom havermout, bloem en kaas mengen. Eieren splitsen. Dooiers met melk loskloppen en zout en peper naar smaak toevoegen. Dooiermengsel door havermoutmengsel roeren. Eiwitten stijf kloppen en voorzichtig door havermoutmengsel spatelen. Broccoli beetgaar koken in ca. 5 minuten. Klontje boter verhitten in koekenpan. Ca. 3 kleine bergjes beslag in pan scheppen, zonodig even plat drukken met bolle kant van lepel. Pannenkoekjes bakken tot bovenkant droog is, keren en goudbruin bakken. Op warme schaal scheppen. Op dezelfde manier rest van pannenkoekjes bakken. Over vier borden verdelen en serveren met broccoli. Lekker met tomatensalsa.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 600 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 30 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2001 week 44-45

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.