Groen­te­bur­ger met ker­rie-man­go­saus

(8)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 8

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de krieltjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de sperziebonen in 8 minuten beetgaar. Hak de cashewnoten grof.
  2. Schil de mango en pureer 2/3 van het vruchtvlees met een staafmixer. Snijd de rest van het vruchtvlees in kleine blokjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de burgers op matig vuur 5 minuten, af en toe omkeren.
  3. Bereid de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de mango en de mangostukjes erdoor en verwarm 1 minuut. Leg de burgers op de borden. Garneer met de kerrie-mangosaus en de cashewnoten. Serveer het geheel met de krieltjes en de sperziebonen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 455 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 63 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2002 week 08-09

Groenteburger met kerrie-mangosaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Groen­te­bur­ger met ker­rie-man­go­saus

1
1
  • 700 g krieltjes

Kook de krieltjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 1 zak gebroken sperziebonen
  • 2 el cashewnoten

Kook de sperziebonen in 8 minuten beetgaar. Hak de cashewnoten grof.

3
3
  • 1 mango

Schil de mango en pureer 2/3 van het vruchtvlees met een staafmixer. Snijd de rest van het vruchtvlees in kleine blokjes.

4
4
  • 2 el olijfolie
  • 4 groenteburgers

Verhit de olie in een koekenpan en bak de burgers op matig vuur 5 minuten, af en toe omkeren.

5
5
  • 1 zakje kerrie-ananassaus

Bereid de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de mango en de mangostukjes erdoor en verwarm 1 minuut.

6
6

Leg de burgers op de borden. Garneer met de kerrie-mangosaus en de cashewnoten. Serveer het geheel met de krieltjes en de sperziebonen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.