Krui­mel­kan­jer

  • nagerecht
  • 6 personen
  • 425 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 40 min. wachten
(38)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 6 personen
4 38

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenkwastje
  • lage ovenschaal, doorsnede 25 cm

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C of gasovenstand 3. Schil de appels en snij ze in vieren. Snij de klokhuizen eruit en snij de appels in stukjes. Gebruik het keukenkwastje om de ovenschaal met boter in te vetten. Leg de stukjes appel in de schaal. Strooi er 2 el suiker over en schep de stukjes appel met de suiker door elkaar.
  2. Doe de bloem en de koude boter in een kom. Snij de boter met twee messen in kleine stukjes. Wrijf daarna de boter met je vingers door de bloem zodat er kruimels ontstaan. Doe de rest van de suiker erbij en wrijf dit op dezelfde manier door de boter en de bloem.
  3. Strooi de kruimels over de appels en zet de schaal in de oven. Bak de kruimels in ongeveer 40 min. lichtbruin en knapperig.
  4. Neem het warme toetje uit de oven. Verdeel het over zes borden en schep er een bolletje vanilleroomijs naast.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 425 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 15 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Toffe Toetjes

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.