La­sag­ne met spi­na­zie

(649)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 649

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (ca. 2 liter)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 ºC of gasovenstand 3. Laat de spinazie ontdooien volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet het in een zeef en druk het vocht er iets uit. Verkruimel de Gorgonzola. Meng in een kom de spinazie, gorgonzola, ricotta en pesto. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Schenk in de ovenschaal een dun laagje tomatensaus. Dek af met een laagje lasagne en een laagje spinaziemengsel. Herhaal dit tweemaal en eindig met lasagnebladen. Dek af met tomatensaus. Strooi de gemalen kaas erover. Bak de schotel in het midden van oven in ca. 35 min. gaar.

combinatietip:

Lekker met frisse komkommersalade.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 665 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2002 week 08-09

Lasagne met spinazie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

La­sag­ne met spi­na­zie

1
1

Verwarm de oven voor op 175 ºC of gasovenstand 3.

2
2
  • 675 spinazie
  • 150 g gorgonzola

Laat de spinazie ontdooien volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet het in een zeef en druk het vocht er iets uit. Verkruimel de Gorgonzola.

3
3
  • 250 g ricotta
  • 4 el groene pesto

Meng in een kom de spinazie, gorgonzola, ricotta en pesto. Breng op smaak met peper en zout.

4
4
  • 425 g Napoletanasaus met basilicum
  • 250 g lasagnebladen

Schenk in de ovenschaal een dun laagje tomatensaus. Dek af met een laagje lasagne en een laagje spinaziemengsel.

5
5
  • 75 g geraspte oude kaas

Herhaal dit tweemaal en eindig met lasagnebladen. Dek af met tomatensaus. Strooi de gemalen kaas erover.

6
6

Bak de schotel in het midden van oven in ca. 35 min. gaar.

combinatietip:

Lekker met frisse komkommersalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.