Pic­co­lo piz­za

(17)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
borrelhapje 8 stuks
3 17

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 225 ºC of gasovenstand 5. Snij de shoarmabroodjes helemaal open. Zo heb je van 4 shoarmabroodjes 8 ronde pizzabodems gemaakt!
  2. De groente is aan de beurt... Was de paprika, snij hem van boven naar onder doormidden en haal de steel en de zaadjes eruit. Snij de paprikahelften in kleine blokjes. Ook de bosuitjes wassen, de worteltjes snij je eraf. Snij de bosuitjes in ringetjes. O, de kaas... laat het vocht weglopen en snij elk mozzarellabolletje in 3 plakjes.
  3. De bodem... Roer in een kommetje pesto en tomatenpuree door elkaar. Smeer op elke bodem (met de korstkant naar beneden) een halve eetlepel van dit mengsel. En nu worden het echte pizza's, want je belegt ze met: mozzarella, paprika bosui en ham.
  4. Bak de pizza's op een rooster in het midden van de oven in 12 tot 14 minuten gaar.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 165 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 14 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Bakken, dat doe je zelf!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.