Ro­mi­ge cour­get­te­soep met pa­ling

(50)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 50

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Courgettes schoonmaken, wassen en in kleine stukjes snijden. Ui en knoflook pellen en snipperen. In soeppan olie verhitten. Ui en knoflook ca. 2 minuten fruiten. Courgette toevoegen en ca. 3 minuten meebakken. Soep toevoegen en tegen de kook aanbrengen. Afgedekt ca. 5 minuten zachtjes tegen kook aan houden. Soep met staafmixer pureren en op smaak brengen met zout en peper. Paling in stukjes snijden en over vier soepborden verdelen. Soep erover schenken. Serveren met stokbrood en boter.

variatietip:

Europese paling vind je niet meer bij Albert Heijn, die komt pas weer terug als-ie weer in voldoende aantallen rondzwemt. Kies voor gerookte forelfilet als goed alternatief.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 865 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 57 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2002 week 08-09

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.