Pas­ta Mexi­ca­na

Met deze pittige pasta zet je in 20 minuten een Mexicaans feestje op tafel.

(75)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht Met deze pittige pasta zet je in 20 minuten een Mexicaans feestje op tafel. 4 personen
2 75

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pasta koken volgens gebruiksaanwijzing. Rode peper wassen en het steeltje eraf snijden. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd in reepjes. Bak in braadpan met antiaanbaklaag de vleesreepjes met peper ca. 5 min. Tomaatblokjes toevoegen en ca. 2 min. meewarmen.
  2. Halveer de avocado, schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in stukjes. IJsbergsla schoonmaken, wassen en in reepjes snijden. Avocado mengen met olijvonaise en citroensap. Avocadosaus door sla scheppen. Vlees met saus door pasta scheppen. Pasta serveren met salade.
video

Avo­ca­do schil­len

Instructievideo - 00:46 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 740 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 88 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 850 mg
  • vezels 5 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Receptkaart 2002 week 12-13

Pasta Mexicana

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta Mexi­ca­na

1
1
  • 400 g maïspasta fusilli

Pasta koken volgens gebruiksaanwijzing.

2
2
  • 1 rode peper

Rode peper wassen en het steeltje eraf snijden. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd in reepjes.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo

00:34 min.

3
3
  • 400 g Mexicaanse vleesreepjes
  • 400 g tomatenblokjes

Bak in braadpan met antiaanbaklaag de vleesreepjes met peper ca. 5 min. Tomaatblokjes toevoegen en ca. 2 min. meewarmen.

4
4
  • 1 avocado
  • 1 krop ijsbergsla

Halveer de avocado, schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in stukjes. IJsbergsla schoonmaken, wassen en in reepjes snijden.

Avocado schillen

Instructievideo

00:46 min.

5
5
  • 5 el olijvonaise knoflook
  • 2 el citroensap

Avocado mengen met olijvonaise en citroensap. Avocadosaus door sla scheppen.

6
6

Vlees met saus door pasta scheppen. Pasta serveren met salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.