Ge­gra­ti­neer­de wit­lof op z'n Ita­li­aans

(20)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 20

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (Ø 23 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm oven voor op 175 °C of gasovenstand 3. Maak witlof schoon, verwijder harde kern en kook witlof in ca. 8 minuten halfgaar. Snijd intussen ham in reepjes. Kook krieltjes volgens aanwijzingen op verpakking. Verhit boter in pan en bak rundervinken in ca. 15 minuten bruin en gaar. Keer regelmatig. Bereid intussen witte saus volgens aanwijzing op verpakking. Roer ham en kaas erdor. Leg witlof in ovenschaal en bedek met saus en gratineer ca. 10 minuten in oven. Serveer witlof met rundervinken en krieltjes.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 785 kcal
  • eiwit 45 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 47 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2001 week 44-45

Gegratineerde witlof op z'n Italiaans

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gra­ti­neer­de wit­lof op z'n Ita­li­aans

1
1
  • 8 struiken witlof
  • 150 g parmaham
  • 700 g krieltjes

Verwarm oven voor op 175 °C of gasovenstand 3. Maak witlof schoon, verwijder harde kern en kook witlof in ca. 8 minuten halfgaar. Snijd intussen ham in reepjes. Kook krieltjes volgens aanwijzingen op verpakking.

2
2
  • 1 partje boter
  • 4 rundervinken
  • 2 zakjes witte sauspoeder (Knorr)
  • 200 g gorgonzola

Verhit boter in pan en bak rundervinken in ca. 15 minuten bruin en gaar. Keer regelmatig. Bereid intussen witte saus volgens aanwijzing op verpakking. Roer ham en kaas erdor.

3
3

Leg witlof in ovenschaal en bedek met saus en gratineer ca. 10 minuten in oven. Serveer witlof met rundervinken en krieltjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.