Me­di­ter­ra­ne ri­sot­to

(106)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht 4 personen
2 106

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui. Verhit de olie in braadpan. Bak de ui ca. 3 min. zachtjes. Voeg de risottorijst toe en bereid volgens gebruiksaanwijzing met de wijn en kruidenbouillontablet.
  2. Roerbak ondertussen in een pan volgens gebruiksaanwijzing de groentemix in olie. Schep de groentemix samen met de Parmezaanse kaas door de risotto. Garneer met de rest van de kaas en blaadjes basilicum.
video

Ri­sot­to ma­ken

Kookles - 04:45 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 625 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 69 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 1.270 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2002 week 06-07

Mediterrane risotto

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Me­di­ter­ra­ne ri­sot­to

1
1
  • 1 ui
  • 5 el basilicumolijfolie

Snipper de ui. Verhit de olie in braadpan. Bak de ui ca. 3 min. zachtjes.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2
  • 300 g risottorijst
  • 150 ml witte wijn
  • 1 kruidenbouillontablet

Voeg de risottorijst toe en bereid volgens gebruiksaanwijzing met de wijn en kruidenbouillontablet.

3
3
  • 750 g groentemix
  • 2 el basilicumolijfolie

Roerbak ondertussen in een pan volgens gebruiksaanwijzing de groentemix in olie.

Roerbakken / wokken

Instructievideo

00:54 min.

4
4
  • 37½ g geraspte Parmezaanse kaas

Schep de groentemix samen met de Parmezaanse kaas door de risotto.

5
5
  • 37½ g geraspte Parmezaanse kaas
  • 8 g verse basilicum

Garneer met de rest van de kaas en blaadjes basilicum.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.