Tro­pi­sche bib­ber

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 160 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(23)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 4 personen
4 23

Ingrediënten

Keukenspullen
  • zeef
  • keukenkwastje
  • puddingvormpjes, inhoud ca. 2 1/2 dl

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een halve liter water aan de kook. Neem de pan van het vuur. Klop het puddingpoeder door het water tot alles is opgelost.
  2. Vet de vormpjes met het kwastje dun in met olie.
  3. Laat het fruit goed uitlekken in de zeef. Hou wat stukjes fruit apart om straks de puddinkjes mee te versieren. Snij de rest van het fruit in kleine stukjes en roer het door het puddingmengsel. Schep het puddingmengsel in de vormpjes.
  4. Laat de puddinkjes ongeveer 2 uur in de koelkast staan zodat ze stevig worden.
  5. Maak elk puddinkje met een mes langs de zijkanten van het vormpje los, zet er een bordje op, keer het om en schud voorzichtig. Zo komt het puddinkje los en zakt het op het bordje. Versier de puddinkjes met lekker veel slagroom, wat stukjes fruit (en eventueel een parasolletje).
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 160 kcal
  • eiwit 0 g
  • koolhydraten 31 g
  • vet 4 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Toffe Toetjes

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.