To­ma­ten­soep met kik­ker­erw­ten

(17)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht 4 personen
2 17

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spek in blokjes snijden. In droge koekenpan met antiaanbaklaag spek uitbakken. Prei schoonmaken, in ringen snijden en wassen. Knoflook pellen en snipperen. In soeppan olie verhitten en prei en knoflook ca. 3 minuten fruiten. Soepbasis toevoegen en aan de kook brengen. Intussen kikkererwten laten uitlekken. Erwten en spek door soep roeren en goed doorwarmen. Peterselie fijnknippen. Soep in vier borden scheppen en bestrooien met peterselie. Serveren met stokbrood.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 545 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 24 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2002 week 02-03

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.