Pa­pri­ka­room­soep

Snelle soep voor als je snel aan tafel moet. Verrassend: je maakt 'm met smeerkaas.

(482)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht Snelle soep voor als je snel aan tafel moet. Verrassend: je maakt 'm met smeerkaas. 4 personen
4 482

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pel en snipper de ui. Was de paprika's, maak ze schoon en snijd ze in stukjes. Verhit de olie in een soeppan. Bak de ui en paprika ca. 3 min. zachtjes. Voeg de paprikapoeder, smeerkaas, het water en bouillonblokje toe.
  2. Laat de soep afgedekt ca. 10 min. zachtjes koken. Pureer de soep in de keukenmachine en breng op smaak met peper en eventueel zout. Wrijf de soep door een zeef en verwarm nog ca. 1 min. Serveer met de croutons.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 315 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 17 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 1.355 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2002 week 10-11

Paprikaroomsoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pa­pri­ka­room­soep

1
1
  • 1 ui
  • 3 rode paprika's

Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de paprika's en snijd het vruchtvlees in stukjes.

2
2
  • 3 el olijfolie
  • 2 tl paprikapoeder
  • 200 g smeerkaas
  • 3 dl water
  • 1 kruidenbouillontablet

Verhit de olie in een soeppan. Bak de ui en paprika ca. 3 min. zachtjes. Voeg de paprikapoeder, smeerkaas, het water en bouillontablet toe.

3
3

Laat de soep afgedekt ca. 10 min. zachtjes koken. Pureer de soep in de keukenmachine en breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 75 g croutons

Wrijf de soep door een zeef en verwarm nog ca. 1 min. Serveer met de croutons.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.