Va­nil­la ba­na­na

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 510 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(12)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 4 personen
4 12

Ingrediënten

Keukenspullen
  • diepvriesbak inhoud ca. 1 liter
  • ijsbolletjeslepel

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Haal het ijs uit de diepvries en laat het in de koelkast ongeveer 30 minuten een beetje zachter worden. Schep het ijs in de plastic (diepvries)bak en roer het met een vork los.
  2. Snij de bananen in kleine stukjes. Snij een citroen doormidden. Knijp boven de bananenstukjes een beetje sap (± 2 eetlepels) uit een citroenhelft. Roer de bananenstukjes door het ijs en zet de bak in de diepvries. Laat de bak minstens 1 uur in de vriezer staan.
  3. Haal het ijs uit de diepvries. Zet vier borden op het aanrecht. Schep 3 bolletjes ijs op elk bord.
  4. Spuit op elk ijsbolletje een scheut croq'ice (op kamertemperatuur). Het wordt vanzelf knapperig. Versier elk bord met de bananenschuimpjes.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 510 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 91 g
  • vet 14 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Toffe Toetjes

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.