Ker­sen­mous­se

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 540 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(10)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 4 personen
3 10

Ingrediënten

Keukenspullen
  • zeef
  • coupeglazen inhoud 2,5 dl

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de slagroom en de suiker in een beslagkom. Klop de slagroom met de mixer stijf.
  2. Schenk de vla in een andere kom. Schep de stijve slagroom steeds in kleine beetjes door de vla. Nu is het mousse geworden. Zet de kom met mousse minimaal een uur in de koelkast.
  3. Laat de kersen in de zeef uitlekken. Dep ze nog even goed droog. Door te natte kersen, kan de mousse te dun worden. Schep de helft van de vlamousse in de coupeglazen. Leg de kersen hierop. Hou er 8 apart om het toetje mee te versieren. Schep nu de rest van de vlamousse in de glazen. Strijk de mousse glad.
  4. Versier elk toetje met 2 kersen en 2 chocoladeblaadjes.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 540 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 40 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Toffe Toetjes

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.