Wit­te ei­land­jes

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 500 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 3 uur wachten
(25)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 4 personen
4 25

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Vul een grote pan voor de helft met water en breng dit aan de kook. Hang een kleinere pan in de grote pan. Breek de chocolade in stukken, doe ze in de kleine pan en zet het vuur laag. Laat zo de chocolade smelten.
  2. Klop intussen de slagroom met vanillesuiker zo dik dat je hem nog net kunt schenken (yoghurtdikte).
  3. Schep de gesmolten chocolade door de slagroom. Zet het mengsel in de koelkast en laat het in ongeveer 3 uur stijf worden.
  4. Maak met twee grote lepels telkens een ovaaltje van het mengsel en schep deze op vier bordjes. Schenk de chocoladesaus over of naast de eilandjes en strooi er chocoladevlokken overheen.

Tip:

Gebruik voor een bruine chocolademousse melkchocolade. Strooi cacaopoeder en poedersuiker over de mousse.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 500 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 37 g
  • vet 36 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Toffe Toetjes

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.