Pen­ne met tuin­boon­tjes en ar­ti­sjok

(13)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 13

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een braadpan. Fruit de ui en knoflook ca. 2 min. Laat de bonen uitlekken. Halveer de cherrytomaten. Laat de artisjokken uitlekken, vang de olie op en snijd de artisjokken in stukjes.
  2. Schep de bonen, artisjokken en tomaten door de ui en verwarm even mee. Giet de penne af. Schep de tijm met 3 eetlepels opgevangen olie door het groentemengsel. Breng op smaak met peper en zout. Warm goed door. Serveer met de geraspte kaas.

combinatietip:

Lekker met een tomatensalade.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 505 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2001 week 50-51

Penne met tuinboontjes en artisjok

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pen­ne met tuin­boon­tjes en ar­ti­sjok

1
1
  • 300 g penne
  • 1 kleine ui
  • 1 teen knoflook

Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

2
2
  • 1 el olijfolie

Verhit de olie in een braadpan. Fruit de ui en knoflook ca. 2 min.

3
3
  • 200 g tuinbonen extra fijn
  • 250 g cherrytomaten
  • 285 g gemarineerde artisjokharten

Laat de bonen uitlekken. Halveer de cherrytomaten. Laat de artisjokken uitlekken, vang de olie op en snijd de artisjokken in stukjes.

4
4

Schep de bonen, artisjokken en tomaten door de ui en verwarm even mee. Giet de penne af.

5
5
  • 50 g formaggio da pasta

Schep de tijm met 3 eetlepels opgevangen olie door het groentemengsel. Breng op smaak met peper en zout. Warm goed door. Serveer met de geraspte kaas.

combinatietip:

Lekker met een tomatensalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.